آموزشی

عسل و دارچین

از زمانی که بیاتریکس دِکستِر برای نشریه ی اخبار هفتگی جهان در سال ۱۹۹۵ مقاله ای نوشت که ادعا داشت عسل و دارچین هر چیزی که تصور کنید را شفا میدهند. این ترکیب خوش طعم مورد بررسی شدیدا موشکافانه کارشناسان و دانشمندان تغذیه قرارگرفته است.

عسل و دارچین را با هم مصرف کنید.

در حال حاضر، مدرکی قطعی حاکی بر اینکه ترکیب عسل و دارچین نتایج معجزه آسایی دارد در نوشته های علمی وجود ندارد، که باعث بی میلی جامعه ی پزشکی نسبت به پیشنهاد آن به مراجعین خود می شود.

با این حال از نظر من اگر خواص درمانی هریک را بررسی کنیم، غیر منطقی نیست که بگوییم اگر هرکدام به تنهایی خوب است، پس هر دو باهم می توانند عالی باشند!

در مطالعات اساسی روغن های ماساژ بسیار مشاهده کردم که ترکیبات خاص، تاثیر درمانی چندین برابر قوی تری نسبت به هر یک از اجزای ترکیب به تنهایی دارند و من عقیده دارم که این موضوع د رمورد دارچین و عسل نیز صدق می کند.

فواید عسل و دارچین برای سلامت انسان

دارچین در درمان اختلالات گوارشی، ناراحتی های هنگام عادت ماهانه و دردهای مفصلی، فواید و خواص اساسی خود را نشان داده است. تاثیر آن روی دردهای مفصلی ناشی از وجود مقدار زیادی سینامالدهید در آن است. (ترکیب مولکولی ضد التهابی که به دارچین طعم و عطر خاصش را میدهد.)

عسل نیز بخاطر خواص ضد التهابش شناخته شده است، بعلاوه فراوانی مواد مغذی ای چون:

  • اسید آمینو ها
  • ویتامین C
  • ریبوفِلاوین
  • نیاسین . ویتامین B6
  • فولات (همان ویتامین B9 یا اسید فولیک)
  • کلسیم
  • آهن
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • روی

در انتها، تحقیقات معاصر تازه کم کم دارد به سمت خاصیت های قوی ضد باکتریایی، ضد التهاب و آنتی اُکسیدانی عسل متمایل می شود. احتمالش زیاد است که این خواص درمانی بسیار قوی از ابتدای تاریخ باعث شفا بخشی های معجزه گونه برای افراد زیادی شده اند.

۸ استفاده دارویی عسل و دارچین

دلایل اینکه این دو اَبَر خوراکی چنین تاثیر قدرتمندی روی بدن دارند خیلی زیاد است، اما اکثرا روی قابلیت آن ها در کنترل عفونت و التهاب، مبارزه با عوامل بیماری زای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن تمرکز دارند. برخی دیگر از فواید درمانی تجربه شده در اکثر مواقع توسط افرادی که عسل و دارچین را مخلوط می کنند عبارتند از:

۱حساسیت

مثالی کامل از اینکه دارچین چگونه می تواند به حساسیت ها کمک کند در یک مطالعه ی مصری دیده می شود که حاکی بر این است که دارچین توانایی بالایی در کنترل مایت های (هیره، موجودات میکروسکوپی از خانواده عنکبوتیان) حساسیت زا دارد. این موجودات حساسیت زا به مشکلی جهانی تبدیل شده اند و کالج کشاورزی، خوراک و محیطِ دانشگاه کِنتاکی، ادعا دارد که حداقل ۴۵٪ جوانان مبتلا به آسم به مایت های موجود در گرد و خاک خانگی حساسیت دارند.

محققان مصری تاثیر عصاره گیاهان مختلف را در نابود کردن مایت های خانگیِ شدیدا حساسیت زا را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که دارچین موثرترین آن هاست.

در رابطه با عسل، مصرف روزانه تنها یک قاشق چای خوری عسل خام می تواند با بالا بردن مقاومت در برابر گرده های محیط و مقابله با عوامل حساسیت زا به صورت طبیعی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

آرشیو بین المللی آلرژی و ایمنی شناسی مقاله ای منتشر کرده که این ایده را بررسی می کند و به نتیجه دست یافته که استفاده از عسل توس (غان) پیش از فصل گرده افشانی این درخت به افرادی که به گرده ی آن حساسیت داشتند با ۶۰٪ کاهش واکنش های حساسیت کمک کرده است، یعنی دو برابر روزهای بدون علائم حساسیت،  ۷۰٪ کمتر روزهای با واکنش های شدید، و همچنین استفاده ی ۵۰٪ کمتر از آنتی هیستامین (قرص ضد حساسیت) در مقایسه با گروهی که روش های مرسوم را بکار بردند.

۲دیابت

مطالعات اخیرا منتشر شده در مجلات مرکز تحقیقات فارماکوگنوزی و تغذیه نشان می دهد که تا حد ۱۵۰۰ میلی گرم دارچین بصورت مکمل می تواند به میزان چربی بدن، کبد، آنزیم ها، مقاومت در برابر انسولین و حساسیت بالای پروتئین واکنشیِ C در دیابتی ها و افرادی که بیماری کبد چرب غیر الکلی دارند کمک کند.

در تحقیقی از دوبی، مشاهده شده که عسل درجه ی گلوکز پلاسمای خون را در دیابتی ها نسبت به دکستروز و ساکارز کمتر بالا میبرد. بعضی معتقدند که خاصیت تقویت کننده ی انسولینِ دارچین می تواند با این موضوع مقابله کرده و درنتیجه با خوردن عسل و دارچین با هم میزان گلوکز خون حتی کمتر از این ها افزایش می یابد و این ترکیب را به یک خوراکی با شاخص گلیسمی پایین تبدیل می کند!

۳آکنه و عفونت های پوستی

روغن دارچین با عسل در سرتاسر جهان برای درمان ناراحتی های پوستی همچون آکنه و عفونت های پوستی بخاطر خواص ضد باکتری آن استفاده می شود.

محققان ایرانی کشف کرده اند که بدلیل خواص ضد باکتریایی، ضد التهاب و آنتی اکسیدانی آن عسل حتی در درمان زخم و سوختگی هم قوی تر عمل کرده و نسبت به داروهای شیمیایی مرسوم آثار کمتری از عفونت روی پوست بجا می گذارد!

۴سرماخوردگی

در تحقیقی منتشر شده در نشریه ی آمریکایی داروهای چینی، مشخص شد عصاره دارچین می تواند تاثیر بسیار زیادی در کند سازی چندین باکتری و قارچ بگذارد از جمله E. coli, Candida و  Staph aureus ( میکرو اُرگانیسم هایی که می توانند بیماری های زیادی همچون سرماخوردگی بوجود آورند.)

در اصل، زمانی که افراد به طور معمول از عسل خام که مقاومت بدن را افزایش میدهد  استفاده کنند، یا اصلا مریض نمیشوند یا اگر هم سرما بخورند بسرعت خوب می شوند.

۵عفونت دستگاه ادراری

نشریه ی ایرانی علوم پزشکی مقاله ای را سال پیش منتشر کرد که تاثیر عصاره ی ۲۸ گیاه را در برابر باکتری هایی مثل ای-کولی اندازه می گیرد. (باکتری اصلی در ایجاد عفونت ادرار)

درخت اصلی دارچین (Cinnamomum zeylanicum)، در بین چهار مورد از قوی ترین درختان است. این موضوع مقاومت بدنی بالای افرادی که عسل را با دارچین به رژیم غذایی خود اضافه کرده اند را توضیح میدهد. همچنین دلیلی بر این است که این افراد عفونت های ادراری کمتری را تجربه می کنند.

۶مشکلات گوارشی

عسل و دارچین در کنترل مشکلات گوارشی از جمله یبوست، حالت تهوع و زخم معده معروف شده اند. چون عسل مایعی از پیش گوارش شده است، هضم آن آسان تر بوده، که می تواند سیستم گوارشی آسیب دیده را تسکین دهد.

دارچین نیز، بخاطر خاصیت های ضد میکروبی اش، به افراد بی شماری در مورد باکتری های بیش از اندازه موجود در دستگاه گوارشی شان کمک کرده است؛ مخصوصا به افرادی که از باکتری ای-کولی رنج میبرند، همان گونه که در بخشی که از ایران گفتیم مطالعه کردید.

۷انرژی

داروهای محلی چینی، دارچین را برای افزایش انرژی حیاتی قرن هاست استفاده می کنند، و بخاطر خاصیت انسولین افزون آن، دارچین به مردم انرژی می دهد در حالی که قند خون را نیز تنظیم می کند.

و البته، عسل انرژی خالص است. پس، وقتی یک قاشق چای خوری از ترکیب این دو را بخورید، یک افزایش انرژی بالا با گلیسمی پایین دریافت می کنید که به شما در فعالیت های سنگین یا هنگام خستگی میان کار کمک می کند.

۸ورم لثه

سال های اخیر، مطالعات زیادی منتشر شده که ادعا دارند عسل مانوکا می تواند انواع ورم لثه و ناراحتی های اطراف دندان را درمان کند.

بخاطر خواص ضدمیکروبی بالای آن، محققان دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه اوتاگو، دانیدین و نیوزیلند دریافتند که مکیدن یا جویدن محصولات عسل مانوکا نه تنها ۳۵٪ خرابی های سطح دندان را کم می کند، بلکه ۳۵٪ هم احتمال خونریزی در افراد مبتلا به ورم لثه را کاهش میدهد!

ترکیب عسل و دارچین

مخلوط دارچین و عسل زیر به همراه خواص ضد میکروبی اش می تواند لبخندی شگفت انگیز به شما بدهد! عسل و دارچین حیقتاً ترکیبی عالی هستند.

برای درست کردن این ترکیب ساده و خارق العاده کافی است موارد زیر را مخلوط کنید:

۱ پیمانه آب گرم

۱ قاشق غذاخوری عسل خالص

۱ قاشق چای خوری دارچین

آیا عسل و دارچین را باهم مصرف می کنید؟ چه خواصی از عسل و دارچین و این ترکیب خارق العاده غذایی کشف کرده اید؟

5/5 - (1 امتیاز)

مصطفی علیزاده

من مدیر وبسایت‌های غرب پرس و سئو۸ هستم و با بیش از یک دهه تجربه در زمینه سئو، به برندها و کسب و کارهای مختلف، چه بزرگ و چه کوچک، مشاوره و خدمات ارائه داده‌ام.
دکمه بازگشت به بالا