اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد روش کار چیست؟

برای بررسی جامع این موضوع، از دید یک وکیل متخصص در انحصار وراثت، با ما همراه باشید. گاهی اوقات، پیش می آید که یکی از ورثه با دیگران هماهنگی ندارد. در چنین شرایطی، عدم همکاری یکی از ورثه ممکن است باعث ناراحتی دیگران شود. باید بگوییم که عدم همکاری بین وراث در تقسیم ارث یکی از مشکلاتی است که در این زمینه رخ می دهد.
گاهی اوقات، یکی از وراث که ممکن است خواهر یا برادر باشد، به دلایل مختلفی مانند عدم حضور یا سرسختی و بهانه گیری (این ملک بوی آقام رو میده) ، تمایلی به فروش سهم الارث خود نشان نمی دهد.
ابتدا باید توضیح دهیم که گواهی انحصار وراثت توسط شورای حل اختلاف صادر می شود و وظیفه آن تعیین وراث قانونی است. به واسطه این گواهی، سهم الارث هر یک از وراث به طور دقیق مشخص می شود.
مشکل عدم همکاری یکی از وراث
اگر یکی از ورثه تصمیم بگیرد سهم خود را از دیگر وراث بگیرد ولی حاضر به گرفتن وکیل انحصار وراثت نباشد، ممکن است برای دیگر وراث مشکلاتی ایجاد کند.
در این شرایط، وراث باید در ابتدا با یکدیگر سر این موضوع صحبت و به تفاهم برسند. این روش به عنوان بهترین راه حل شناخته می شود زیرا مشکلات می توانند به صورت داخلی و با توافق حل شوند.
بسیاری از افراد در اطراف خود دیده اند که پس از فوت پدر خانواده، ارثیه به فرزندان منتقل می شود؛ اما هنگام تقسیم ارث، فرزندان نتوانسته اند به توافق برسند و با مشکلاتی مواجه شده اند. عدم همکاری یکی از ورثه می تواند منجر به بروز مشکلاتی در میان وراث شود.
اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد چیکار باید کرد؟
اگر یکی از ورثه خواهان سهم خود باشد و در این میان با سایر ورثه به مشکل برخورند و یکی از وراث از همکاری در تقسیم ارث خودداری کند، پس از تلاش های مسالمت آمیز بی نتیجه، بهتر است از یک وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرند.
در صورتی که مذاکرات به نتیجه مطلوب نرسد، می توانند دعوای خلع ید از ملک مشاع را مطرح کنند. در این حالت، ملک مشاع به دلیل عدم توافق وراث، پلمپ می شود و دادگاه با انجام کارشناسی های لازم، مشکلات موجود را بررسی و حل می کند.
مسائل پیش آمده حل خواهند شد زیرا ممکن است وراث به دلایل مختلف همکاری نکنند و سهم الارث یکی از ورثه را ندهند. دادگاه با کارشناسی مناسب، سهم الارث را بین تمامی وراث به صورت عادلانه تقسیم می کند.
وراث چه کسانی هستند؟
در این بخش به بررسی افرادی که سهم الارث به آنها تعلق می گیرد، می پردازیم. دسته اول طبق قانون مدنی شامل همسر، پدر، مادر، فرزندان و نوه ها می شود.
دسته دوم شامل پدربزرگ، مادربزرگ، همسر، برادر و خواهر است. دسته سوم شامل خویشاوندانی نظیر عمه، دایی، خاله و عمو می باشد.
لازم به ذکر است که زن در صورتی از شوهر خود ارث می برد که در زمان فوت همسر، فرزند داشته باشد. در این حالت، یک هشتم از اموال منقول و غیرمنقول شوهر به زن می رسد. اما اگر زن از شوهر خود فرزندی نداشته باشد، سهم او از ارث متوفی یک چهارم خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای انحصار وراثت
برای انجام انحصار وراثت به مدارکی نیاز است که عبارتند از : مدارک شامل اصل و کپی گواهی فوت می باشد.
وراث باید کپی و اصل گواهی فوت فرد متوفی که از او ارث می برند را همراه داشته باشند.
مدارک دیگر شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه ورثه، استشهادنامه محضری و رسید گواهی مالیاتی هستند. در مورد گواهی باید خدمتون عرض کنیم که دارای مراحلی است که بهتر است جهت جلوگیری از اشتباه یک مشاوره حقوقی مالیات بر ارث داشته باشد.
در فرم دادگاه، نام همه وراث نوشته می شود. دو نفر که فرد متوفی و ورثه را می شناسند باید این فرم را امضا کنند. این افراد به عنوان شاهد فرم را در دفتر اسناد رسمی پر کرده و امضای دو شاهد در دفتر اسناد رسمی ثبت می شود.
آیا نیاز به هزینه برای وکیل هست؟
اگر یکی از وراث بخواهد سهم خود را دریافت کند، وکیل پایه یک دادگستری می تواند با ارائه مشاوره خوب راه درست را به شما نشان بدهد.
یک وکیل خوب باید در ابتدا دارای دانش و علم کافی در این زمینه باشد تا بتواند به موکلان خود کمک کند.
وکیل خوب باید ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد که او را از دیگر وکلا متمایز کند. به عنوان مثال، یک وکیل کارآمد باید تجربه و مهارت کافی داشته باشد. تجربه یکی از مهم ترین نکاتی است که هنگام انتخاب وکیل باید به آن توجه شود، زیرا وکیلی که تجربه زیادی دارد، اطلاعات فراوانی در این زمینه خواهد داشت.
اگر یکی از ورثه سهم خود را بخواهد و از همکاری با دیگران خودداری کند، این عدم همکاری ممکن است باعث بروز مشکلاتی بین سایر ورثه شود. بنابراین، برای جلوگیری از مشکلات بین وراث، باید وکیلی با دانش و مهارت انتخاب کرد تا بتواند موضوع را به صورت قانونی و مثبت به سرانجام برساند. اولین قدم برای رسیدن به نتیجه، مذاکره مسالمت آمیز است. در صورتی که مذاکره به نتیجه مطلوبی نرسد، وکیل پایه یک دادگستری که در انحصار وراثت تخصص دارد، می تواند کمک کننده باشد.