صنعت

تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان: مقایسه درآمد، سختی و بازارکار

برق صنعتی و برق ساختمان دو رشته بسیار نزدیک بهم اما دارای تفاوت‌های فراوان هستند؛ در این مطلب به بررسی دقیق تفاوت‌ها، شباهت‌ها مقایسه درآمد، سختی و بازار کار این دو رشته خواهیم پرداخت و می‌بینیم که تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان در چیست.

سوالاتی که در این مطلب به آن‌ها پاسخ خواهیم داد شامل موارد زیر هستند:

  • تفاوت اصلی برق ساختمان با برق صنعتی در چیست؟
  • تفاوت برق صنعتی و برق ساختمان از نظر سختی چه مقدار است؟
  • درآمد برق صنعتی بیشتر است یا برق ساختمان؟
  • برق صنعتی بهتر است یا برق ساختمان؟
  • برای یادگیری برق ساختمان و برق صنعتی چه باید کرد؟

اصلی‌ترین تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان در چیست؟

همانطور که از نام این دو رشته می‌توان حدس زد، رشته برق ساختمان مرتبط با خدماتی است که به سیم کشی و برقکاری تجهیزات ساختمان‌ها مرتبط هستند؛ این در حالی است که برق صنعتی با موارد برق رسانی به سیستم‌های صنعتی در ارتباط است.
در واقع یک متخصص برق ساختمان باید بتواند با تجهیزاتی که مرتبط با برق رسانی به منازل، ارائه روشنایی ساختمان و سایر موارد مشابه نظیر نصب لامپ، کلید و پریز، فتوسل، درب باز کن‌های برق(اف اف)، سیستم های دزدگیر ساختمان، سیستم های اعلام حرق ساختمان، سیستم‌های امنیتی دوربین مداربسته و سایر موارد به خوبی کار کند.
این در حالی است که در رابطه با برق صنعتی اصلی‌ترین کار راه اندازی سیستم‌های مختلفی نظیر موتورهای سه فاز و تک فاز، مدارهای مرتبط با توماسیون صنعتی و در موارد پیشرفته تر کار با پی ال سی ها است.

به عبارت دیگر می‌توان گفت اصلی‌ترین تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان درآن است که برق صنعتی با برق سه فاز و سیستم های صنعتی در ارتباط است و برق ساختمان با برق تک فاز فشار ضعیف.

در کلاس‌های آموزش برق ساختمان چه چیزی یاد خواهید گرفت؟

شما با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون با حضور در کارگاه های پیشرفته و به روز ،مباحث مرتبط با دوره برق درجه 2 و برق درجه 1 ساختمان را نزد اساتید مجرب و دانشگاهی خواهید آموخت و به این ترتیب به دلیل یادگیری کامل موارد عملی مرتبط به این حرفه، به طور 100% برای حضور در بازار کار آماده خواهید شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به منبع این بخش از متن یعنی صفحه دوره آموزشی برق ساختمان آموزشگاه فنی حرفه ای مراجعه کنید.

مقایسه برق ساختمان و برق صنعتی از نظر میزان سختی

از آنجایی که برقکارهای ساختمانی با برق فشار ضعیف 120 تا 240 ولت کار می‌کنند، خطرات جانی به مراتب کمتری آن‌ها را تهدید می‌کند، البته اگر جوانب احتیاط را به صورت کامل رعایت کنند. اما در رابطه با برقکاران صنعتی این قضیه کمی متفاوت است. یک برقکار صنعتی باید موارد ایمنی بسیار زیادی را رعایت کند، زیرا برق سه فاز بسیار کشنده است.

یکی دیگر از موارد تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان این است که برقکارهای ساختمان قالباً در مناطق مسکونی کار می‌کنند، این در حالی است که برقکاران صنعتی باید به شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌ها مراجعه کنند و به همین دلیل اکثر زمان کاری خود را در حومه شهر یا خارج از آن سپری می‌کنند.

تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان از نظر میزان درآمد

اگر از نظر تجاری نگاه کنیم، چشمگیر ترین تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان، در میزان درآمد است. در واقع به دلیل سختی‌هایی که در مورد آن‌ها صحبت کردیم، برق ساختمان درآمد بسیار بالاتری نسبت به برق ساختمان دارد؛ ضمناً متخصص برق صنعتی که بتواند دانش خود را با یادگیری PLC افزایش دهد، شاهد افزایش بسیار زیاد درآمد خود خواهد بود.

تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان از نظر میزان درآمد
تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان از نظر میزان درآمد

البته باید بدانید که برقکاران ساختمانی نیز که کالاهای مورد نیاز پروژه را خودشان از تامین کنندگان دسته اول تهیه می‌کنند، می‌توانند از متخصصین مشابه خود، درآمد بسیار بالاتری داشته باشند.

درآمد برق ساختمان چقدر است؟

میزان درآمد برقکاری ساختمان بستگی به مهارت شما دارد.

به طور میانگین می‌توان گفت درآمد مهندس برق چیزی بین هفت تا ده میلیون تومان است، البته این میزان مبلغ با افزایش تخصص شما حتی ممکن است بیشتر از این نیز باشد. اما فراموش نکنید که مقدار درآمد برقکاری ساختمان تنها با توجه به نیاز بازار سنجیده نمی‌شود، بلکه عوامل مختلف دیگری در این زمینه تاثیرگذار هستند، از جمله:

  • سطح تخصص مجری برقکار
  • مشتری‌مداری
  • میزان تجربه
  • تلاش و پشتکار فردی
  • استفاده از تبلیغات
  • مهارت عیب‌یابی تجهیزات الکترونیکی
  • انصاف در کار
  • کیفیت بالای خروجی کار
  • مهارت ارتباطی

درآمد برق صنعتی چقدر است؟

در صورتی که شما به صورت مستقل و برای خودتان کار می‌کنید نزدیکی مغازه به مراکز صنعتی، شهرکهای صنعتی، کارخانجات، خیابانی که مغازه شما در آن قرار دارد و مقدار رفت و آمد، بزرگی و کوچکی مغازه الکتریکی، مجهز بودن مغازه به تجهیزات مدرن و به روز، دوری و نزدیکی سایر مغازه‌های الکتریکی در میزان در آمد شما تاثیر دارد.

براساس تحقیق محیطی انجام شده توسط نگارنده مبلغ در آمد برقکار صنعتی بین 3 الی 7 برابر حداقل حقوق اداره کار و در برخی شرایط بیشتر از این مقدار نیز می‌باشد. البته سه اصل مهم مهارت ، انصاف و اخلاق شخص برقکار صنعتی سه اصل مهم در در افزایش میزان در آمد باشد و اهمیت زیادی دارد. ((در ضمن شخص برقکار می‌تواند از فروش لوازم برقی نیز 25 الی 30 درصد سود دریافت کند و میزان درآمد خود را بالا ببرد))

شغل برق صنعتی بهتر است یا برق ساختمان؟
شغل برق صنعتی بهتر است یا برق ساختمان؟

شغل برق صنعتی بهتر است یا برق ساختمان؟

بسته به شخصیت و ویژگی‌های اخلاقی شما، ممکن است هرکدام از این شغل‌ها برای شما مناسب یا نا مناسب باشد. شما باید پس از بررسی دقیق تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان که در این مقاله به صورت دقیق بیان شد، از میان این دو رشته فنی حرفه ای یکی را انتخاب کرده و برای یادگیری آن اقدام کنید.

برای یادگیری برق ساختمان و برق صنعتی چه باید کرد؟

روش‌های مختلفی برای یادگیری برق ساختمان و برق صنعتی وجود دارد.
به گفته آموزشگاه دارالفنون در این باره:

  1. “اولین راه و روش یادگیری برق صنعتی، شاگردی کردن نزد یک استاد کار برق صنعتی است. این روش آموزشی گرچه در ظاهر رایگان و به‌صرفه است اما به دلیل مشکلات زیر هرگز توصیه نمی‌شود:
    • نبود پایه و اساس علمی در آموزش
    • عدم وجود برنامه مدون و آموزش موردی
    • طولانی شدن مسیر آموزش که اصلی‌ترین سرمایه، یعنی وقت شما را هدر می‌دهد.
    • عدم امکان دریافت مدرک و استفاده از مزایای آن.
  2. تحصیل در هنرستان‌های کاردانش و فنی و حرفه ای آموزش و پرورش در رشته برق صنعتی به مدت 3 سال یا ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر در رشته مهندسی برق قدرت که 4 سال طول می‌کشد.
  3. شرکت در دوره‌های مراکز فنی و حرفه ای دولتی و آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه ای که به صورت تخصصی در حرفه برق صنعتی مشغول به آموزش کارآموزان می‌باشند.(که یکی از این مراکز مجهز که به صورت تخصصی در امر آموزش برق صنعتی مشغول به آموزش می‌باشد، مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون ری است.)”

حال که به خوبی از تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان مطلع شدید، توصیه می‌شود با استفاده از یکی از روش‌های تماس یعنی شماره تلفن 0215596566 یا مراجعه به وب سایت https://darr.ir از مشاوره رایگان فنی حرفه ای برای تصمیم گیری نهایی استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

مصطفی علیزاده

من مدیر وبسایت‌های غرب پرس و سئو۸ هستم و با بیش از یک دهه تجربه در زمینه سئو، به برندها و کسب و کارهای مختلف، چه بزرگ و چه کوچک، مشاوره و خدمات ارائه داده‌ام.
دکمه بازگشت به بالا